Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τον άνεμο αλλά μπορούμε να στρίψουμε τα πανιά..










Το «καλό» λίπος προστατεύει την καρδιά

ΛΟΝΔΙΝΟ Η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών που περιέχονται σε τροφές όπως το ζωικό βούτυρο και το κρέας με πιο υγιεινές επιλογές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 20%, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές. Ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ανακάλυψαν ότι τα πολυακόρεστα λίπη, τα οποία περιέχονται σε κάποια ψάρια και φυτικά έλαια, αποτελούν «ασπίδα» για την καρδιά.

Σύμφωνα με τις συμβουλές των επιστημόνων, είναι σημαντικό οι ενήλικοι να μη λαμβάνουν περισσότερο από το 11% της συνολικής καθημερινής ενέργειας από κορεσμένα λίπη. Και αυτό διότι αυτού του είδους τα λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης η οποία μπλοκάρει τις αρτηρίες. Την ίδια στιγμή όμως τα πολυακόρεστα λίπη έχουν την ακριβώς αντίθετη δράση, διότι αυξάνουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης. Τα νέα ευρήματα προέκυψαν έπειτα από ανάλυση στοιχείων οκτώ προηγούμενων μελετών που περιελάμβαναν περισσότερα από 13.000 άτομα. Η ανάλυση έδειξε ότι για κάθε αύξηση στην κατανάλωση πολυακόρεστων λιπαρών οξέων της τάξεως του 5% εμφανιζόταν μείωση κατά 10% στην εμφάνιση καρδιοπαθειών. Ο επικεφαλής της μελέτης Ντάριους Μοζαφάριαν ανέφερε ότι υπάρχει πάντα κίνδυνος η μείωση της κατανάλωσης των κορεσμένων λιπαρών οξέων να αντικατασταθεί από άλλες κακές επιλογές, όπως είναι τα trans λιπαρά οξέα που περιέχονται σε επεξεργασμένες τροφές όπως τα μπισκότα και τα κέικ. «Τα στοιχεία μας μαρτυρούν ότι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα θα αποτελούσαν την υγιεινότερη επιλογή αντικατάστασης των κορεσμένων λιπαρών».

Η Βικτόρια Τέιλορ από το Βρετανικό Ιδρυμα Καρδιολογίας σχολιάζοντας τα καινούργια αποτελέσματα ανέφερε ότι ενισχύουν τις υπάρχουσες συστάσεις για μείωση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών. Προσέθεσε ωστόσο ότι «αυτό που δεν λαμβάνει υπόψη της η συγκεκριμένη μελέτη είναι αν η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών με μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως αυτά του ελαιολάδου, μπορεί να έχει παρόμοια ή και καλύτερα αποτελέσματα. Ετσι απαιτείται περαιτέρω έρευνα ώστε να εξαχθούν αυτά τα πολύτιμα συμπεράσματα».

Η κυρία Τέιλορ σημείωσε μάλιστα ότι η μείωση των κορεσμένων λιπαρών πρέπει να αποτελεί μία μόνο κίνηση στο πλαίσιο μιας σωστής διατροφής που θα προστατεύει την καρδιά. «Πρέπει επίσης να γίνεται χαμηλή κατανάλωση αλατιού και να περιέχονται στη διατροφή λιπαρά ψάρια και τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως».


Λίγα καρύδια την ημέρα τον καρκίνο του προστάτη κάνουν πέρα

Είναι πλούσια πηγή ουσιών που προάγουν την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των ω-3 λιπαρών οξέων, μιας μορφής βιταμίνης Ε με αντιφλεγμονώδη δράση, πολυφαινολών και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ Τα καρύδια ίσως αποτελούν ένα σημαντικό προληπτικό «όπλο» ενάντια στον καρκίνο του προστάτη. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν πειράματα σε ποντίκια τα οποία διεξήχθησαν από ειδικούς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις. Οι ερευνητές ανακάλυψαν, όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών στο Σαν Φρανσίσκο, ότι η υιοθέτηση διατροφής πλούσιας σε καρύδια μείωσε το μέγεθος και τον ρυθμό ανάπτυξης όγκων στον προστάτη των πειραματοζώων. Εκτιμούν ότι το μυστικό κρύβεται στο ότι τα καρύδια μειώνουν τα επίπεδα της ενδοθηλίνης, μιας ουσίας που προάγει τις φλεγμονές στα αιμοφόρα αγγεία.

Οι αμερικανοί επιστήμονες αποφάσισαν να μελετήσουν την επίδραση των καρυδιών στον προστάτη καθώς έχει φανεί ότι οι ασθενείς με καρκίνο του συγκεκριμένου αδένα εμφανίζουν υψηλά επίπεδα ενδοθηλίνης. Είδαν ότι ποντίκια που έτρωγαν καρύδια ανέπτυξαν όγκους στον προστάτη κατά 50% μικρότερους σε σύγκριση με άλλα πειραματόζωα που κατανάλωναν έλαιο σόγιας. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι οι ερευνητές επέλεξαν να δίνουν στα ζώα μια χούφτα καρύδια. «Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρα τα καρύδια στη μελέτη καθώς κάθε φορά που δοκιμάζεται ένα μόνο συστατικό μιας τροφής σε μορφή συμπληρώματος ενάντια στον καρκίνο, τα οφέλη εξαφανίζονται στις περισσότερες περιπτώσεις» ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης δρ Πολ Ντέιβις.





Μοναχικά άτομα, άνω των πενήντα ετών, κινδυνεύουν από πίεση

Η έλλειψη επαφής με άλλους ανθρώπους όχι μόνο κάνει κάποιον δυστυχισμένο, αλλά επιδρά αρνητικά και στη σωματική υγεία του. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στη μοναξιά και στην αύξηση της πίεσης του αίματος, ιδίως σε άτομα άνω των 50 ετών. Η επίπτωση αυτή μπορεί να εκδηλωθεί μέχρι και τέσσερα χρόνια αργότερα και είναι ανεξάρτητη από άλλους παράγοντες που αυξάνουν επίσης την πίεση, όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία.

Η μελέτη, σε εκατοντάδες άτομα μεταξύ 50-68 ετών, η οποία διήρκεσε επί πέντε χρόνια, έγινε από την ερευνήτρια δρα Λουίζ Χόκλι του πανεπιστημίου του Σικάγο και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Psychology and Ageing» (Ψυχολογία και Γήρανση), σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ».
«Η μοναξιά συμπεριφέρεται σαν να είναι ένας ξεχωριστός παράγων κινδύνου για την υγεία», σύμφωνα με την ερευνήτρια. Η υψηλή πίεση, που θεωρείται συχνά «σιωπηλή απειλή», επειδή συχνά δεν έχει συμπτώματα, υποσκάπτει την υγεία με πολλούς τρόπους. Μεταξύ άλλων, αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό, ενώ διαταράσσει τη λειτουργία των νεφρών.

Η έρευνα διαπίστωσε ξεκάθαρη συσχέτιση ανάμεσα στα αισθήματα κοινωνικής απομόνωσης και μοναξιάς στην αρχή της έρευνας και στην αυξημένη πίεση του αίματος στο τέλος της χρονικής περιόδου της μελέτης. Η σχέση μοναξιάς-πίεσης δεν ήταν αισθητή κατά την πρώτη διετία, αλλά από εκεί και πέρα αύξανε συνεχώς, μέχρι και τέσσερα χρόνια αργότερα.

Ακόμα και άνθρωποι με μέτρια επίπεδα μοναξιάς εμφάνιζαν αύξηση της πίεσης μετά από ένα χρονικό διάστημα. Οι πιο μοναχικοί από όλους (η αξιολόγηση βασίστηκε σε απαντήσεις σε ερωτηματολόγια σχετικά με τα συναισθήματα των συμμετεχόντων στην έρευνα) σημείωσαν αύξηση της πίεσης κατά τουλάχιστον 10% μεγαλύτερη, κατά μέσο όρο.

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση:
http://psycnet.apa.org/journals/pag/25/1/132/





Ένα στα τρία κατάγματα δεν εντοπίζονται από τις ακτινογραφίες

Οι ακτινογραφίες αποτυγχάνουν να ανιχνεύσουν περίπου το ένα τρίτο των καταγμάτων στα οστά των ισχίων και της λεκάνης, διαπίστωσε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία προειδοποιεί ότι η απόλυτη εξάρτηση από τις ακτίνες Χ μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη ή καθυστερημένη διάγνωση, καθώς και
σε αγωγές για θέματα υγείας.
Οι ερευνητές του ακτινολογικού τμήματος του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ντιούκ, υπό τον δρα Τσαρλς Σπρίτσερ, στην μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό ακτινολογίας «American Journal of Roentgenology», σύμφωνα με το BBC, έκαναν επανέλεγχο στις διαγνώσεις των ακτινογραφιών 92 ασθενών, που είχαν εισαχθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας τη δεύτερη φορά πιο εξελιγμένη απεικονιστική μέθοδο (την τομογραφία μαγνητικού συντονισμού MRI) και διαπίστωσαν 35 κατάγματα που δεν είχαν ανιχνευτεί την πρώτη φορά από τις ακτίνες Χ.
Σύμφωνα με τους αμερικανούς ερευνητές, αξίζει να χρησιμοποιούνται οι τομογραφίες (MRI), συμπληρωματικά με τις συμβατικές ακτινογραφίες, ειδικά στις περιπτώσεις που οι θεράποντες γιατροί έχουν αμφιβολίες για κάποια διάγνωση, κυρίως σε ηλικιωμένους ασθενείς, με ρίσκο μεγαλύτερο του μέσου όρου, στους οποίους ένα λάθος θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.


Τα μυστικά του εφιάλτη

ΛΟΝΔΙΝΟ Αλλοι βλέπουν ότι πέφτουν στο κενό ή ότι πνίγονται, άλλοι ότι κάποιος ή κάτι τους κυνηγάει, άλλοι ότι κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο παθαίνει κάτι κακό. Αλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι τίποτε που βλέπουν στα όνειρά τους δεν τους τρομάζει και ότι δεν ξυπνούν ποτέ αγχωμένοι, φοβισμένοι ή ιδρωμένοι. Γερμανοί ερευνητές προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν τους κώδικες του υποσυνείδητου και του μηχανισμού των ονείρων, πραγματοποιώντας μια μεγάλη έρευνα στην οποία πήραν μέρος περισσότερα από δύο χιλιάδες άτομα.

Το πρώτο συμπέρασμα που έβγαλαν είναι και το προφανές, ότι δηλαδή τα όνειρα που βλέπουμε ανακλούν τα συναισθήματα και τις ανησυχίες μας.

Τα πιο κοινά «θέματα» των ατόμων που βλέπουν εφιάλτες είναι ότι πέφτουν από ψηλά στο κενό, ότι έχουν παραλύσει, ότι τους κυνηγούν, ότι έχουν καθυστερήσει και ότι κάποιος αγαπημένος τους πεθαίνει. Πολύ συχνή στα κακά όνειρα είναι η απώλεια μαλλιών και δοντιών, καθώς και η συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν διαφορές στους εφιάλτες που βλέπουν οι άνδρες και οι γυναίκες. Οι άνδρες βλέπουν συνήθως εφιάλτες που συνδέονται με τη βία ή με επαγγελματικές δυσκολίες, ενώ οι γυναίκες βλέπουν συχνά όνειρα στα οποία παρενοχλούνται σεξουαλικά.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό όσων απάντησαν ότι δεν βλέπουν εφιάλτες, αφού πλησίασε το 50%.

Μεγάλο όμως είναι και το ποσοστό (20%) που δηλώνει ότι βλέπει κάθε βράδυ ένα ή και περισσότερα κακά όνειρα.

Το υπόλοιπο 30% δήλωσε ότι βλέπει εφιάλτες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες βλέπουν πιο συχνά εφιάλτες απ΄ ό,τι οι άνδρες γεγονός που έχει ορμονικό υπόβαθρο.

Για παράδειγμα, οι γυναίκες βλέπουν βίαια όνειρα λίγο πριν από την εμφάνιση της περιόδου.





NANOΝΕWS

Ιατρικά λάθη σε αριθμούς

7,5 ανά εκατό εισαγωγές σε νοσοκομείο συνδέονται με ιατρικά λάθη σύμφωνα με καναδική μελέτη

36,9% των λαθών κρίθηκε ικανό να έχει προβλεφθεί και αποφευχθεί

20% των λαθών υπήρξε μοιραίο για τον ασθενή!


ΚΛΕΙΣΑΜΕ!

Γιατί κάποια λουλούδια κλείνουν τη νύχτα;

Πρόκειται για ένα μέτρο προστασίας των πολύτιμων αναπαραγωγικών οργάνων και κυττάρων που βρίσκονται μέσα στο άνθος.Φυσικά,αυτή η εξελικτική προσαρμογή απαντάται σε φυτά τα οποία γονιμοποιούνται με έντομα που προτιμούν το φως της ημέρας.Ετσι,κατά τη διάρκεια της νύχτας,που δεν υπάρχουν αυτοί οι προσφιλείς γονιμοποιητές,τα φυτά κλείνουν πέταλα και σέπαλα πρoκειμένου να ασφαλίσουν τη γύρη αλλά και τα αναπαραγωγικά όργανα από τη βροχή,τον άνεμο,αλλά και τα ατυχήματα.


Κοροϊδεύοντας τα κουνούπια

Εχουν και τα κουνούπια (Αedes Αegypti) ένα τραγούδι αγάπης
: κανονικά τα θηλυκά χτυπώντας τα φτερά τους και σε συντονισμό με τον θώρακά τους παράγουν συνήθως έναν ήχο στη συχνότητα των 400 Ηertz περίπου, ενώ τα αρσενικά (όντας πιο μικρόσωμα) καταφέρνουν να φθάνουν σε συχνότητα τα 600 Ηertz.Οταν όμως συναντηθούν τα δυο τους ανεβάζουν τους... τόνους και προσπαθούν να συντονιστούν στα 1200 Ηertz. Αν το καταφέρουν τότε γίνεται και η συνεύρεση. Στη συνέχεια το θηλυκό εκπέμπει άλλης συχνότητας ήχο, για να δείξει ότι τώρα θα ασχοληθεί με τα αβγά του και δεν θέλει άλλη σεξουαλική παρενόχληση. Γνωρίζοντας πλέον όλα αυτά οι ερευνητές προσπαθούν να δημιουργήσουν γενιές στείρων αρσενικών που να είναι όμως ελκυστικά και να εκτελούν καλά τη μελωδία της ευτυχίας όποτε θα ξεγελούν τα θηλυκά, τα οποία θα πρέπει πλέον να καταφεύγουν στις... κλινικές τεχνητής γονιμοποίησης.


ΠΑΡΟΙΜΙΑ(ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ)

Δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τον άνεμο αλλά μπορούμε να στρίψουμε τα πανιά.

Πράγματι, στρίβοντας τα πανιά με τον κατάλληλο τρόπο μπορούν τα ιστιοπλοϊκά να κινούνται και «σχεδόν» αντίθετα στον άνεμο.Αυτό το σχεδόν σημαίνει ότι σε σχέση με την κατεύθυνση του αντίθετα ερχόμενου ανέμου φέρνουμε έτσι το σκάφος ώστε να σχηματίζει μια μικρή γωνία. Αυτό κάνει τον άνεμο να γλιστράει και στις δύο πλευρές του πανιού το οποίο έχει πάρει ένα καμπύλο σχήμα και θυμίζει την πτέρυγα του αεροπλάνου. Ο άνεμος περνάει με διαφορετικές ταχύτητες από το κοίλο και το κυρτό μέρος του πανιού, άρα έχουμε διαφορετικές πιέσεις και δημιουργείται μια δύναμη ανάλογη με αυτήν που κάνει και το αεροπλάνο να στέκεται στον αέρα αλλά και να προχωρεί προς τα εμπρός. Μια μεγάλη συνιστώσα είναι κάθετη προς το πανί και σπρώχνει το σκάφος προς το πλάι, υπάρχει όμως και μια μικρότερη που έχει φορά προς τα εμπρός και αυτή του επιτρέπει να κινείται υπό γωνίαν αλλά σχεδόν κόντρα στον άνεμο.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010
http://www.tovima.gr








13 σχόλια:

mareld είπε...

Η έλλειψη επαφής με άλλους ανθρώπους όχι μόνο κάνει κάποιον δυστυχισμένο, αλλά επιδρά αρνητικά και στη σωματική υγεία του..

Γλυκά φιλιά!

Roadartist είπε...

Αυτό δεν το απέδειξε και ο Νικόλας Χρηστάκης στην έρευνα του;..

Πως αυτό που κάνει κάποιον ευτυχισμένο είναι οι σχέσεις με τους άλλους.. Και το πόσο ρόλο παίζει η δικτύωση στη ζωή.. και ότι η ευτυχία είναι μεταδοτική..

φιλιάααααααααααααααααααααα :)))))

mareld είπε...

Είσαι ένα απίστευτο παιδί...με γνώση αλλά και περίσσια χάρη..

Από το 1999,ο Νικόλας Χρηστάκης μελετά το πώς οι κοινωνικοί παράγοντες και οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις επηρεάζουν την υγεία και τη μακροβιότητα, ενώ είναι επίσης γνωστός για τις μελέτες του σχετικά με τη δημιουργία και τη λειτουργία των κοινωνικών δικτύων, θέμα με το οποίο καταπιάνεται στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο ‘Συνδεδεμένοι: Η εκπληκτική δύναμη των κοινωνικών δικτύων και πώς αυτά διαμορφώνουν τη ζωή μας’.

Βρέθηκε για πρώτη φορά στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ το 2007, δημοσιεύοντας στη ‘ New England Journal of Medicine’ τα αποτελέσματα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο Framingham. Σύμφωνα με αυτήν, η παχυσαρκία μπορεί να ‘μεταδοθεί’ από άτομο σε άτομο μέσω των social networks, όπως ακριβώς και ένας ιός. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, συνεργάστηκε με τον πρώην απόφοιτο του Χάρβαρντ και νυν καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, James H. Fowler και δημοσίευσε μια σειρά άρθρων, σύμφωνα με τα οποία τα κοινωνικά δίκτυα μεταδίδουν, πέρα από την παχυσαρκία, τη συνήθεια του καπνίσματος, τον αλκοολισμό, αλλά και την ευτυχία.

Εν ολίγοις, σύμφωνα με τα ερευνητικά πορίσματα του κ. Χρηστάκη, τα πράγματα που κάνουμε δεν ασκούν επιρροή μόνο στους φίλους και συγγενείς μας, αλλά και στους φίλους των φίλων των φίλων μας.
www.iatronet.gr

Γλυκές αγκαλίτσες!!!!

kariatida62 είπε...

1.ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΟΛΑ! ΜΑ ΟΛΑ!
2.ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ...
3.ΓΙΆΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!...(Μ'ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ)
4.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΚΑΙ 2 ΣΤΑ ΤΡΙΑ, ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΣΑ ΕΓΩ, ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΑΣ,ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ...
5.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΣΤΕΡΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ;
6.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ...
7. OI ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΠΕΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...:)
8. ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΜΑRELD ME THN ΟΜΟΡΦΗ ΡΟΗ ΤΗΣ...ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

mareld είπε...

Βρε Λουλούδι μας..είσαι ονειρεμένη γι΄αυτό δεν ονειρεύεσαι...
πως μου άλλαξες τη διάθεση..διάβασα ότι έγραψες..πήρα το χιούμορ σου, πήγα στη κουζίνα και έφτιαξα παξιμαδάκια με σταφίδες να έχουμε το πρωί..
έξω από το παράθυρο της κουζίνας μας έχει τουλάχιστον ένα μέτρο χιόνι και όπως καταλαβαίνεις δεν ανοιγει η πόρτα..κατά το τέλος του Απρίλη θα βγούμε στη πίσω αυλή..
γελούσα και σκεφτόμουν τις τόσο διαφορετικές πραγματικότητές μας αλλά μας δένουν τόσα πολλά..
έτσι που 1000χρόνια να ζούσα εδώ πάλι ξένη θα ένιωθα..είναι οι λέξεις που δεν βρίσκουν το δρόμο για τη καρδιά..
λίγο πριν φύγω πέρασα από την Πανεπιστημίου να χαιρετήσω την Αθηνά, τον Απόλλωνα, το Πλάτωνα και το Σωκράτη..έκλαψα..

Φιλιά και πολλές αγκαλιές!!!!

mareld είπε...

Ισπανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το γαρίφαλο είναι το μπαχαρικό με τις ισχυρότερες αντιοξειδωτικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και γι΄ αυτό θα πρέπει να καταγραφεί ως μία από τις λεγόμενες «σούπερ τροφές».

Αντιοξειδωτικά ή αντιοξειδωτικές ουσίες λέγονται εκείνες που έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν σειρά ευεργετικών ιδιοτήτων για τον οργανισμό. Μία από αυτές είναι ότι προστατεύουν τα κύτταρά μας από τον εκφυλισμό που επιφέρουν οι φυσιολογικές και αναπόφευκτες διαδικασίες της οξείδωσης. Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τα αντιοξειδωτικά ως τα αντιγηραντικά φάρμακα της φύσης. Το γαρίφαλο περιέχει πολύ αυξημένα επίπεδα φαινολικών ουσιών οι οποίες έχουν πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μiguel Ηernandez ανέλυσαν και συνέκριναν διάφορα είδη μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται κυρίως στη μεσογειακή διατροφή, για να διαπιστώσουν ποια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία τροφίμων και ειδικά εκείνη του κρέατος ως φυσικά αντιοξειδωτικά.

mareld είπε...

Ερευνητές στην Ιαπωνία τελειοποιούν γενετικά τροποποιημένα κουνούπια που με το τσίμπημά τους θα εμβολιάζουν δωρεάν τον πληθυσμό αναπτυσσόμενων χωρών. Τα πειράματα ξεκίνησαν με την ασθένεια της λεϊσμανίασης και στο μέλλον θα επεκταθούν στην ελονοσία.


Τα «μεταλλαγμένα» κουνούπια στα εργαστήρια του Ιατρικού Πανεπιστημίου Τζίσι, βόρεια του Τόκιο, παράγουν στο σάλιο τους μια πρωτεΐνη του πρωτόζωου της λεϊσμανίαση, μιας ασθένειας που προκαλεί μεγάλα, επώδυνα έλκη στο δέρμα και μπορεί να γίνει θανατηφόρος.

Οι άνθρωποι που δέχονται τσιμπήματα του γενετικά τροοποποιημένου κουνουπιού αναπτύσσουν αντισώματα κατά της πρωτεΐνης και σταδιακά αποκτούν ανοσία, όπως συμβαίνει και με τα συμβατικά εμβόλια.

Οι πρώτες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια και έδειξαν ότι τα «ιπτάμενα εμβόλια» πράγματι διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Insect Molecular Biology.

Το καλό με αυτά τα φαρμακευτικά έντομα «είναι ότι δεν χρεώνουν για τον εμβολιαμό» αστειεύτηκε ο Σιγκέτο Γιοσίντα, επικεφαλής της μελέτης, μιλώνας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Θα εμβολιαζόμασταν χωρίς καν να το προσέξουμε. Δεν θα χρειαζόταν να παίρνουμε οποιοδήποτε φάρμακο, ούτε να παρουσιαζόμαστε σε συγκεκριμένες υπηρεσίες για μαζικό εμβολιασμό» επισήμανε.

Ο ερευνητής παραδέχεται πάντως ότι αυτή η προσέγγιση εγείρει και ηθικά ερωτήματα, αφού ο εμβολιασμός ουσιαστικά θα γινόταν χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών.

Η τεχνολογία θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμη σε περίπου δέκα χρόνια από σήμερα, «ωστόσο το κατά πόσο η κοινωνία θα την αποδεχτεί είναι άλλο ζήτημα» διευκρίνισε ο Δρ Γιοσίντα.

Η ομάδα του θα συνεχίσει τώρα τα πειράματα με το παράσιτο της ελονοσίας που μεταδίδουν τα ίδια τα κουνούπια, για το οποίο σήμερα δεν υπάρχει εμβόλιο.

mareld είπε...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μεγάλη έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες άνω των 50 ετών αν θέλουν να διατηρούν τη σιλουέτα τους και να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα με το βάρος τους θα πρέπει να γυμνάζονται μία ώρα κάθε μέρα. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που παρακολούθησαν την πορεία 34 χιλιάδων γυναικών σε διάστημα 13 ετών. Ως σήμερα οι ειδικοί ανέφεραν ότι για τις γυναίκες άνω των 50 ετών ο ενδεδειγμένος χρόνος σωματικής άσκησης (γυμναστική, περπάτημα, χορός κ.λπ.) ήταν περίπου 2,5 ώρες την εβδομάδα ενώ η νέα έρευνα δείχνει ότι απαιτείται τουλάχιστον διπλάσιος χρόνος. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το κλειδί στην όλη ιστορία είναι να ξεκινά μια γυναίκα αυτής της ηλικίας το συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης όταν έχει κατορθώσει να βρίσκεται στα σωστά κιλά της. Οι γυναίκες που γυμνάζονται με αυτό τον τρόπο (5 ώρες την εβδομάδα) και έχουν ξεκινήσει με τα σωστά κιλά στη διάρκεια των ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους ή να πάρουν 2-3 κιλά στη διάρκεια των ετών. Αντίθετα, εκείνες που ξεκινούν με περιττά κιλά, όπως φαίνεται, όσο εντατικά και αν γυμναστούν, όχι μόνο δεν θα καταφέρουν να αδυνατίσουν αλλά πιθανότατα λίγα χρόνια μετά θα έχουν προσθέσει επιπλέον κιλά από εκείνα που είχαν όταν ξεκίνησαν.

mareld είπε...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ομάδα επιστημόνων από τη Μεγάλη Βρετανία και την Αυστραλία πραγματοποίησε πειράματα στα οποία διαπίστωσε ότι το πιο δυνατό έντομο και πιθανότατα το πιο δυνατό ον στον πλανήτη είναι ένα μικρό σκαθάρι. Το Οnthophagus taurus (φωτογραφία) είναι αυτό που λέει το όνομά του (ταύρος) και κάτι περισσότερο, αφού, όπως αποδείχθηκε, μπορεί να σηκώνει 1.141 φορές το βάρος του! Η αντιστοιχία σε ανθρώπινα δεδομένα είναι να μπορούσε κάποιος με βάρος 70 κιλά να σηκώσει έξι διώροφα λεωφορεία γεμάτα κόσμο... Πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όπως και στους ανθρώπους έτσι και στα συγκεκριμένα σκαθάρια η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη δύναμή τους. Αν τρώνε καλά, αυτά τα σκαθάρια διατηρούν την τρομερή τους δύναμη. Αν όμως δεν τραφούν σωστά έστω και για ένα-δύο 24ωρα, μετατρέπονται αμέσως σε πολύ αδύναμα πλάσματα.

mareld είπε...

ΛΟΝΔΙΝΟ Ενα χάπι, το οποίο θεραπεύει το αίτιο και όχι μόνο τα συμπτώματα των πόνων της περιόδου, αναπτύσσεται από βρετανούς επιστήμονες. Σήμερα ως και το 90% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας υποφέρει από επώδυνες κράμπες λόγω της περιόδου και αναγκάζεται να λαμβάνει παυσίπονα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα ειδικοί της εταιρείας Vantia Ltd στο Σαουθάμπτον υπόσχονται να θέσουν ένα τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία χάρη σε ένα φάρμακο το οποίο χτυπά τη δυσμηνόρροια στη ρίζα της. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπαίτια για τις κράμπες που προκαλεί η έμμηνος ρύση είναι τα αυξημένα επίπεδα της ορμόνης βασοπρεσίνης η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των συσπάσεων που κάνει η μήτρα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Οι ερευνητές ανακάλυψαν μια ουσία- VΑ111913- η οποία μπλοκάρει την ορμόνη. Την τροποποίησαν μάλιστα ώστε να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά της και να είναι δυνατή η λήψη της από το στόμα αντί να χορηγείται με μορφή ένεσης. Εκτιμάται ότι η θεραπεία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ευρέως σε τέσσερα χρόνια.

Ερατώ είπε...

Mareld!
Καλώς ήλθες πάλι!
Είμαστε κοινωνικά όντα, να που αποδεικνύεται και από πλευράς ιατρικής.
Καλή σου μέρα, ένα μεγάλο φιλί!!!!

mareld είπε...

Τρυανταφυλλάκι μου!!!!
Γλυκούλι!!!

Ναι..και σύμφωνα με τις έρευνες του Νικόλα χρηστάκη..
Σε κάθε περίπτωση, είπε ο Χρηστάκης, "μπορέσαμε να δείξουμε ότι η θέση του καθενός στα τεράστια κοινωνικά δίκτυα έχει μια γενετική βάση. Στην πραγματικότητα, το όμορφο και πολύπλοκο πρότυπο των ανθρώπινων διασυνδέσεων εξαρτάται από τα γονίδιά μας σε σημαντικό βαθμό".

Πολύ αγάπη για μια υπέροχη Άνοιξη από τη φίλη σου που βρίσκεται πάλι εγκλωβισμένη στα χιόνια αλλά...ελεύθερη...

Καλή σου μέρα!!!

marianaonice είπε...

Ax Mareld μου ανεξάντλητη
χάθηκα μέσα στο πέλαγος των ευωδιαστών, ενημερωτικών, συναισθηματικών, εκπαιδευτικών σου αναρτήσεων!!!
Πήρα γνώσεις μα και συναίσθημα, ένοιωσα αγάπη και έγνοια για τον συνάνθρωπο!
Ναι η ευτυχία είναι το μοίρασμα και η προσφορά!
Ευτυχία είναι να είσαι με τους άλλους ανθρώπους...
Και εσύ ξέρεις καλά να μεταγγίζεις αυτή την ικανότητα...
Σ' ευχαριστώ που υπάρχεις, σ' ευχαριστώ που βρίσκεσαι εδώ σ' ευχαριστώ που είσαι φίλη μου!!!!