Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Όταν έχουμε ερωτική διάθεση είναι βέβαιο ότι το τελευταίο πράγμα που περνάει απ' το μυαλό μας είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος...






Το Σεξ κάνει καλό στην Υγεία

Όταν έχουμε ερωτική διάθεση είναι βέβαιο ότι το τελευταίο πράγμα που περνάει απ' το μυαλό μας είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος ή η διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Ωστόσο, το καλό σεξ, μας προσφέρει όχι μόνο αυτά τα οφέλη αλλά και πολλά ακόμη.

Όπως εξηγεί ο Δρ Τζόι Ντέιβιντσον ψυχολόγος-σεξολόγος «πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται στο άκουσμα τέτοιων επιδράσεων του σεξ. Ωστόσο, η επιστήμη εξακολουθεί να μελετά πως η σεξουαλικότητά μας, προσθέτει πλεονεκτήματα και ενισχύει την ζωή και την υγεία μας, τόσο οργανικά όσο και ψυχολογικά».

Το σεξ μπορεί λοιπόν να επηρεάσει κατά πολλούς τρόπους θετικά στην υγεία μας. Τα ακόλουθα δέκα οφέλη είναι επιστημονικώς τεκμηριωμένα.

Το Σεξ ανακουφίζει το Στρες

Ένα μεγάλο όφελος του σεξ είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης του αίματος και συνολικά του στρες, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Σκοτία και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Biological Psychology. Η μελέτη έγινε σε δείγμα 24 γυναικών και 22 ανδρών που τηρούσαν αρχείο της σεξουαλικής τους δραστηριότητας. Οι ερευνητές τους υπέβαλλαν σε στρεσογόνες καταστάσεις, όπως μια δημόσια ομιλία και αριθμητικές πράξεις, και κατέγραψαν τις τιμές της αρτηριακής τους πίεσης και την ανταπόκριση τους στο στρες. Όσοι είχαν ερωτική επαφή είχαν καλύτερες αντιδράσεις στο στρες, συγκριτικά με τα άτομα που είχαν εμπλακεί σε άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές ή απείχαν παντελώς.

Μια άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε επίσης στο Biological Psychology έδειξε ότι η συχνή ερωτική επαφή σχετίζεται με χαμηλότερη διαστολική αρτηριακή πίεση στους συντρόφους που συζούσαν. Τέλος, μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η σωματική επαφή μεταξύ των ερωτικών συντρόφων συντελεί σε μείωση της αρτηριακής πίεσης των γυναικών.

Το Σεξ ενισχύει το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Η καλή σεξουαλική υγεία ενδεχομένως να μεταφράζεται και σε καλή σωματική υγεία. Η ερωτική επαφή μια ή δυο φορές την εβδομάδα έχει σχετιστεί με υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων ανοσοαιμοσφαιρίνης Α (IgA) που προστατεύουν τον οργανισμό μας από το κοινό κρυολόγημα και άλλες λοιμώξεις. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wilkes των ΗΠΑ πήραν δείγματα σιέλου, που περιέχει IgA από 112 φοιτητές που είχαν δώσει πληροφορίες για τη συχνότητα των ερωτικών επαφών τους.

Όσοι έκαναν συχνά σεξ (μια με δύο φορές την εβδομάδα) είχαν υψηλότερα επίπεδα IgA συγκριτικά με τις άλλες τρεις ομάδες, που ανέφεραν αποχή, ερωτική επαφή λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα, ή σεξ περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα.

Με το Σεξ καίμε Θερμίδες

Τριάντα λεπτά ερωτικής επαφής συντελεί στην απώλεια 85 θερμίδων ή και περισσότερων. Μπορεί να ακούγεται ως υπερβολή, αλλά το σεξ είναι μια μορφή σωματικής άσκησης, και όπως σημειώνει η Δρ Πάττι Μπρίτον πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Σεξουαλικής Επιμόρφωσης και Θεραπείας «τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική σκοπιά, το καλό σεξ είναι σαν μια καλώς εκτελούμενη άσκηση στο γυμναστήριο».

Το Σεξ βελτιώνει την Καρδιαγγειακή Υγεία

Ενώ αρκετοί ηλικιωμένοι ανησυχούν ότι η προσπάθεια που καταβάλουν κατά την ερωτική πράξη μπορεί να τους προκαλέσει προβλήματα, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με ερευνητές από την Αγγλία που δημοσίευσαν την εργασία τους στο επιστημονικό έντυπο Journal of Epidemiology and Community Health, η συχνότητα της ερωτικής επαφής δεν σχετίζεται με το εγκεφαλικό επεισόδιο, τουλάχιστον στο δείγμα των 914 ανδρών που είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση 20 χρόνια.

Και τα καρδιαγγειακά οφέλη του σεξ δεν σταματούν εδώ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η ερωτική επαφή μια με δύο φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο μοιραίου εμφράγματος στο μισό για τους άνδρες, συγκριτικά με αυτούς που κάνουν σεξ λιγότερο από μια φορά τον μήνα.



Το Σεξ αυξάνει την Αυτοεκτίμηση

Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης είναι ένας από τους 237 λόγους που οι κάνουμε σεξ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου του Τέξας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Sexual Behavior.

Σύμφωνα με την σύμβουλο γάμου και οικογένειας Τσίνα Ογκντεν από το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης «το σεξ ενισχύει την αυτοεκτίμηση και ένας λόγος που συνήθως οι άνθρωποι κάνουν σεξ είναι για να αισθανθούν καλύτερα. Το καλό σεξ δε ξεκινά από την αυτοεκτίμηση του ατόμου και την ενισχύει ακόμη περισσότερο. Αν η ερωτική επαφή είναι τρυφερή και υπάρχει ψυχική επαφή μεταξύ των μελών του ζεύγους, τότε σίγουρα η αυτοεκτιμήση αμφοτέρων αυξάνεται κατακόρυφα».

Το Σεξ βελτιώνει την Οικειότητα

Η ερωτική πράξη και ο οργασμός αυξάνουν τα επίπεδα της οξυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης, που βοηθά τα άτομα να συνδέονται μεταξύ τους και να αναπτύσσουν εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλον. Επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια του Πίτσμπουργκ και της Βόρειας Καρολίνα έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 59 προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες πριν και μετά την ένθερμη επαφή με τους συζύγους ή συντρόφους τους που κατέληγε με μια τρυφερή αγκαλιά. Διαπιστώθηκε ότι όσο περισσότερη επαφή υπήρχε, τόσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα της οξυτοκίνης.

Η οξυτοκίνη μας επιτρέπει να αισθανόμαστε την ανάγκη της ανάπτυξης συναισθηματικών δεσμών με τους ανθρώπους. Και όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα της τόσο εντονότερη η πιθανότητα να αισθανόμαστε γενναιόδωροι με τους ανθρώπους γύρω μας.

Αρα λοιπόν αν ξαφνικά αισθανθείτε γενναιόδωροι προς τους συνανθρώπους και τον σύντροφο σας, «χρεώστε το» στην ορμόνη της αγάπης.

Το Σεξ μειώνει τον Πόνο

Καθώς η οξυτοκίνη αυξάνεται κατακόρυφα, αυξάνονται και οι ενδορφίνες και ο πόνος μειώνεται. Αρα λοιπόν, αν υποφέρετε από πονοκέφαλο, προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο ή έχετε πόνους στις αρθρώσεις, θα διαπιστώσετε την βελτίωση των συμπτωμάτων αυτών μετά από την ερωτική επαφή.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Bulletin of Experimental Biology and Medicine, 48 εθελοντές που έκαναν χρήση εισπνεόμενης οξυτοκίνης και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε τεστ πόνου, διαπιστώθηκε ότι ο πόνος μειωνόταν στο μισό.

Το Σεξ μειώνει τον κίνδυνο Καρκίνου του Προστάτη

Η συχνή εκσπερμάτωση, ειδικά στους νεαρούς άνδρες που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους, συντελεί σε μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη μετέπειτα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Urology International. Όταν εξετάστηκαν οι άνδρες του δείγματος που διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη και εκείνοι που παρέμεναν υγιείς, δεν διαπιστώθηκε σχέση μεταξύ καρκίνου του προστάτη και του αριθμού των ερωτικών συντρόφων που είχαν οι άνδρες μετά τα 30, 40 ή 50 έτη.

Ωστόσο, οι άνδρες που είχαν πέντε ή περισσότερες εκσπερματώσεις την εβδομάδα όταν ήταν 20 ετών και άνω, μείωναν τον κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του προστάτη κατά το ένα τρίτο.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association έδειξε ότι η συχνή εκσπερμάτωση (21 ή περισσότερες φορές μηνιαίως) σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη στους ηλικιωμένους άνδρες, συγκριτικά με τις σπανιότερες εκσπερματώσεις (τέσσερις με επτά κάθε μήνα).

Το Σεξ δυναμώνει τους Μύες της Πυέλου

Για τις γυναίκες, οι ασκήσεις Kegel κατά τη διάρκεια του σεξ προσφέρουν αρκετά οφέλη. Περισσότερη ευχαρίστηση, αλλά και ενδυνάμωση της πυέλου, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο εκδήλωσης ακράτειας ούρων μετέπειτα. Μια βασική άσκηση Kegel είναι η σύσφιξη των μυών της πυέλου (μετρώντας αργά μέχρι το τρία), μιμούμενη την προσπάθεια συγκράτησης της ροής των ούρων, κατά την διάρκεια κένωσης της ουροδόχου κύστης.

Το Σεξ συντελεί σε καλύτερο Ύπνο

Η οξυτοκίνη που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού προάγει επίσης και την ύπνωση. Η επάρκεια ύπνου έχει σχετιστεί με μια ομάδα πλεονεκτημάτων, όπως διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και άριστων τιμών της αρτηριακής πίεσης. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που μετά την ερωτική επαφή πολλοί άνθρωποι αισθάνονται νύστα.


health.in.gr
Πηγή:WebMD





Que son los Besos?

Escrito por Rafael Castillo E

Hay besos de amor y de pasión,
hay besos de Judas de traición,
hay besos de lujuria y pecado,
hay besos de respeto en la mano,
hay besos de amistad y caridad,
besos de amor de madre,
en la frente o las mejillas,
besos que se dan por piedad,
de hipocresía o de cariño,
hay besos tiernos de niños,
hay besos que se desean,
besos que se niegan,
besos que se lanzan,
de compromiso y saludo;
hay besos que vuelan con el olvido,
un beso de amor no se le da a cualquiera,
como el pasodoble lo narra,
esos se llevan muy dentro del alma,
un beso es mágico, es entrega,
es cerrar los ojos y un abrir de corazones,
es lazo de unión de dos atrevidas almas,
son de un amor el vivir,
perfuman y hacen vibrar el corazón,
son el regalo de una ilusión,
son el despertar de un sueño,
hay besos que se anidan por doquiera,
besos que corren por la venas,
labios de tentación, bocas de deseo,
los besos son palabras de Dios,
besos que lloran por ti,
besos!, no puedo vivir sin ellos,
hoy quisiera soñar así,
yo quisiera un beso tuyo,
aunque pasajero fuera,
pero de amor, sincero, y puro.





Δεν υπάρχουν σχόλια: